AINEISTO

Sininen LED -valo ja katalyysipinnoite tuhoavat tutkitusti 99% kaikista bakteereista ja viruksista.

"Sinisen valon käytön leikkaussaleissa on jo osoitettu vähentävän leikkausalueen infektioita -75 %." 

Tutkimukset                           Valokuvat                              Esiteet

Sinisen valon desinfioinnin vaikutuksesta on tehty yli 1900 tieteellistä julkaisua.

"Sinisen valon antimikrobinen vaikutus perustuu sen erittäin tehokkaaseen kykyyn energisoida luonnollisesti valoherkkiä porfyriinejä ja flaviineja mikro-organismien sisällä siten, että ne alkavat tuottaa solun sisälle reaktiivisia happiradikaaleja (reactive oxygen species, ROS). Happiradikaalit ovat erittäin reaktiivisia ja ne tuhoavat solun sen sisäpuolelta ja katalyysipinnoite moninkertaistaa järjestelmän desinfiointitehon. "

Tartunnan saaneet ikäryhmittäin 5.5.2022

Sinivalon desinfiointivaikutus ulottuu kaikkiin pintoihin, joihin valo suoraan tai epäsuorasti kohdistuu. Tavoiteltu vaikutus ulottuu näin myös pieniin epätasaisuuksiin, pinnanmuotoihin ja yksityiskohtiin, joita muilla puhdistusmenetelmillä on hankala tai mahdoton desinfioida.

Fotonidesinfiointijärjestelmän tarkentuu kartoituksessa. Järjestelmään vaikuttaa sinisen valon vaikutusaika, kohteen tilan jako ja pinta-ala, tilan korkeus, valaisimien malli, määrä ja sijoittelu sekä katalyysipinnoitettavien pintojen koko.

Kartoituksessa laskemme tarvittavan valon voimakkuuden, desinfiointiajan ja valaisimien etäisyyden desinfioitavista pinnoista. Ja järjestelmään sopivat muut puhdistus tuotteet eri pinnoille ja tarvittavan tilakohtaisen ohjeistuksen.  

                MIKROBIVAPAA TYÖTILA 2021

              MIKROBIVAPAA APTEEKKI 2021

                MIKROBIVAPAA VASTAANOTTO 2021


                   

Kuinka biofotoniikka voi auttaa hammaslääketieteessä välttämään tai minimoimaan SARS-CoV-2-tartunnan?/ 3.2022/ Elsevier


Linkit aiheeseen

Tuore suomalaistutkimus: FFP-maski suojaa koronalta terveydenhuollossa 3/2022.

Lue lisää


VTT mukana virusten leviämisen estämistä tutkivassa jättihankkeessa. 

Yksi suurimmista Business Finlandin koskaan rahoittamista yritysten ja tutkimuslaitosten yhteishankkeista etsii parhaat keinot estää virusten sekä tartuntatautien leviämistä sisätiloissa

VTT 3.11.21


" Korkeapainelaminaatista löytyi tuhansia partikkeleita. Jauhemaalatun pinnan puhdistuvuus oli heikointa" Näihin materiaaleihin koronavirus tarttuu tiukimmin - Siivous poistaa koronavirusta pinnoilta ravintoloissa ja sairaaloissa, mutta ei kokonaan.

Mediuutiset 13.9.21 (**https://projects.tuni.fi/pihy


"Muovisista tilanjakajista haetaan suojaa koronaa vastaan - Kannattaako niitä käyttää?"

Mediuutiset 23.8.2021

Muovin puhdistuksessa muodostuu pinnoille helposti  negatiivinen staattinen sähkövaraus joka vetää puoleensa aerosolihiukkasia. Ilmassa leijuvat aerosolihiukkaset määritellään yleensä olevan halkaisijaltaan 1 nanometri - 100 mikrometriä. Pienimpiä hiukkasia ei silmin pystytä havaitsemaan, ja suurimmat ovat jo silmin havaittavia kappaleita, kuten pölyhiukkaset. pinalle.Kokeile, miten koronavirus tarttuu ovenkahvasta ja katso, miten voitat viruksen

Yle 19.3.2020